SRA-Caribbean & Partners

Onze experts

SRA-Caribbean & Partners is een netwerkorganisatie. SRA-Caribbean & Partners werkt met een team van vaste experts die in wisselende samenstellingen, afhankelijk van de vereiste expertise, aan een opdracht werken. De voertaal van de teamleden is zowel Nederlands, Engels, Papiaments als Spaans.

Dr. Nelly Schotborgh-van de Ven CFE

Nelly is cultureel antropoloog, criminoloog en Certified Fraud Examiner. Zij werkte in Nederland voor de politie. Vanaf 1999 is zij woonachtig in Curaçao en werkzaam in het financieel forensische onderzoeksgebied vanuit respectievelijk Ernst & Young, Forensic Services Caribbean en sinds 2010 vanuit SRA-Caribbean & Partners. In 2012 en 2013 werkte Nelly voor Transparency International. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van organisaties in het formuleren en implementeren van integriteitsbeleid. Sinds 2015 adviseert zij justitieorganisaties te Curaçao in een gezamenlijk integriteitsproject. Nelly promoveerde in 2019 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift ‘De wortels van publieke fraude en corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk’. Nelly doceert Criminologie en Corporate Governance aan de University of Curaçao.

Estherina Garcia BSc

Estherina studeerde rechten aan de University of Curaçao en volgt momenteel een master Forensica, Criminologie en Rechtspleging aan de Universiteit van Maastricht. Estherina wordt sinds 2013 ingezet door SRA-Caribbean & Partners voor zowel trainings- als onderzoeksactiviteiten.

Partners

Mr. Simone van der Zee EMTP

Simone is jurist en criminoloog en was twintig jaar in dienst van de politie in Nederland; eerst als wetenschappelijk onderzoeker en beleidsadviseur en later als leidinggevende. Zij vertrok in 2012 naar Curaçao en werd unithoofd Informatie & Expertise bij het Recherche Samenwerkingsteam (RST) in Curaçao, Aruba, Sint Maarten en op Bonaire. Als leidinggevende heeft Simone ruime ervaring opgedaan met integriteitscasuïstiek en integriteitsbeleid. Simone was een aantal jaren vertrouwenspersoon en is tevens gecertificeerd mediator. Simone verzorgt opleidingen aan het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving en Veiligheid en doceert Criminologie aan de University of Curaçao. Dit maakt Simone een gewaardeerde partner in de integriteitsdienstverlening van SRA-Caribbean & Partners.

Ruud Hamers EMTP

Ruud voltooide de Politieacademie en de post-academische opleiding mededingingsrecht in Nederland. Daarnaast studeerde hij concurrentierecht aan de University of Curaçao. Voordat Ruud in 2012 naar Curaçao vertrok werkte hij bij de Nederlandse Politie en de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Zijn specialistische expertise op het gebied van mededinging komt goed van pas op de eilanden waar de concurrentiewetgeving nog maar kortgeleden is geïntroduceerd. Zijn ruime ervaring met opsporing maakt hem een veelzijdige en kundige partner op het gebied van financieel forensisch onderzoek.

Mr. Rita Merkies-Groothuizen CAMS

Rita is jurist en Certified Anti-Moneylaundering Specialist. Rita heeft meer dan 35 jaar werkervaring in de financiële sector en is een compliance deskundige van het eerste uur. In 1980 begon zij aan een indrukwekkende carrière bij de Curacao International Trust Company (CITCO), waarbij zij vanaf 1996 de anti-witwas compliance functie voor de hele organisatie met vestigingen in Europa, het Caribisch gebied, Noord- en Zuid-Amerika en Azië heeft vormgegeven.

Dit maakt Rita een zeer ervaren partner van SRA-Caribbean & Partners in het adviseren en ondersteunen van organisaties over anti-witwassen en anti-terrorisme financiering en de daarop van toepassing zijnde toezicht wet- en regelgeving.

Mr. Ton van der Schans

Ton is ruim 35 verbonden geweest aan het Openbaar Ministerie, waarvan 12 jaar als advocaat-generaal in Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Met zijn ruime kennis van het strafrecht in zowel Nederland als in het Caribisch deel van het Koninkrijk is Ton voor SRA-Caribbean & Partners een onmisbare adviseur in de praktijk van integriteitsbevordering en financieel forensisch onderzoek.